Віра Олександрович

Що треба знати тернополянам, щоб не сплатити 320 тисяч штрафу (відео, фото)

Перевіряти місцевих підприємців на предмет дотримання ними трудового законодавства у відносинах із найманими працівниками, швидше за все, почнуть уже із середини березня.

Про це повідомив начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат (на прес-конференції також говорили про таке – ТУТ, ТУТ і ТУТ).

[embed]https://youtu.be/2zwLm16qAAk[/embed]

Податківці, до речі, не уповноважені на такі дії. Вони лише можуть інформувати управління Держпраці у Тернопільській області, якщо помітили порушення під час власної перевірки.

unnamed (35)
unnamed (35)

Нагадаємо, у 2017 році, за законодавчими змінами, зросла відповідальність працедавців. Якщо підприємці продовжать нелегально наймати працівників, їм загрожують чималі штрафи («Терен» писав ТУТприм.). Аби тернопільські роботодавці врахували усі можливі негативи і не «влетіли» на значну суму, у податковій вирішили пояснити певні нюанси, точніше застерегти від необдуманих кроків. Розповів про це докладно в. о. заступника начальника Головного управління ДФС в області Володимир Білий.

[embed]https://youtu.be/2X_AwrTsXI0[/embed]

unnamed (33)
unnamed (33)

Зокрема, пан Білий наголосив на тому, аби роботодавці не зловживали оформленням цивільно-правових угод із своїми працівниками.

[embed]https://youtu.be/vv8GbmlcT88[/embed]

Новинкою для багатьох може стати те, що тернопільські депутати надали право перевірки дотримання законодавчих норм працедавцями… муніципальній поліції. Такі зміни у положення про цю контролюючу службу внесли на сесії 24 лютого.

[embed]https://youtu.be/Z6QK-QE2qoM[/embed]

Наразі в управлінні Держпраці у Тернопільській області право на проведення подібних перевірок отримали семеро ліцензованих інспекторів. Вони й будуть брати на себе відповідальність про накладення штрафів. Утім, аби виконувати цю роботу досконало, треба ухвалити певні процедури. Вочевидь, із цим у Києві не забаряться. Тому Володимир Білий принагідно дав кілька порад підприємцям, до яких раптом завітала подібна перевірка. Насамперед у цих людей треба вимагати документи. Адже на Тернопіллі вже було кілька випадків із шахраями, які скористалися ситуацією і видурили гроші у людей.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=g40lexGLk3M&feature=youtu.be[/embed]

До слова, інформацію про всі законодавчі нововведення для платників розмістили на субсайті Територіальних органів ДФС в області tr.sfs.gov.ua – ТУТ.

unnamed (34)
unnamed (34)

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео