Віра Олександрович

Штрафи: хто на Тернопільщині заплатить понад 30 мільйонів гривень

E0972D8B-E534-4C9A-A47B-BAF185067099

За результатами перевірок у сфері обігу підакцизних товарів, на Тернопільщині нарахували понад 30 млн грн штрафних санкцій.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Протягом п’яти місяців цього року наші фахівці провели 143 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами і пальним, - звітують у податковій. - За результатами проведених перевірок, встановили аж 179 порушень Законів України.

Зокрема, до «штрафного» переліку потрапили: - 12 фактів роздрібної торгівлі алкогольним напоями без наявності ліцензії; - 6 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами без наявності ліцензії; - 11 фактів необладнання і відсутність реєстрації рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників пального, неподання звітності про залишки пального; - 42 факти роздрібної торгівлі тютюновими виробами з полиць самообслуговування; - 25 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни; - 18 фактів невидачі розрахункового документа (чек), незабезпечення ведення у порядку, встановленому законодавством, обліку товарних запасів; - 27  фактів реалізації підакцизної продукції без зазначення коду товарної продукції, згідно з УКТЗЕД тощо.

- До представників бізнесу, що допустили такі порушення,застосували фінансові санкції на користь держави на суму 30 млн 153 тис. грн, - уточнюють у податковій. - Також наші фахівці анулювали 261 ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Зокрема, йдеться про: - 132 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями; - 129 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Довідка. Станом на 1 червня 2021 р. кількість діючих ліцензій становить 4723 штуки, у тому числі: 2 558 «алкогольних» ліцензій і 2 165 «тютюнових».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео