Ростислав Фук

Шукала роботу за кордоном: жительку Тернопільщини надурили на 180 тис. грн.

Оголошення про виготовлення візи та робочих документів жінка знайшла в соціальній мережі

180 тисяч гривень втратила жителька Бережанщини, оплативши оформлення візи та робочих документів. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Оголошення жінка знайшла в соціальній мережі. Посередник запевнив, що документи будуть готові за декілька днів, але необхідно оплатити усі витрати, пов’язані з працевлаштуванням. За послуги вона перевела на  банківську картку 180 тисяч гривень. Після цього номер мобільного перестав відповідати, а оголошення зникло.

Поліцейські наголошують: для того, щоб отримати якісний сервіс і справжню хорошу роботу, потрібно вибрати для співпраці надійну компанію. Є кілька факторів, на які слід звернути увагу : фірма має бути зареєстрована та мати офіс і сайт,  а не оголошення в соцмережах чи месенджерах. Як тільки ви звернулися в компанію, вимагайте у менеджера номер наказу про видачу ліцензії про посередництво у працевлаштуванні за кордоном. Такий документ видається офіційними державними установами, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці  нагадують, що між агенцією та клієнтом має обов’язково бути укладений договір про надання послуг. Офіційний рахунок – важливий фактор, бо тільки ліцензовані посередники можуть приймати оплату таким чином. Якщо вам пропонують виплатити гроші на руки або перерахувати на картку - найімовірніше  це робота шахраїв.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео