Орест Сарматський

Сімейні молочні ферми Тернопільщини шукають підтримки у влади

У Тернопільській області представники сімейних молочних ферм налагоджують співпрацю із місцевою владою.

Про це повідомляють організатори проєкту «Сімейні молочні ферми».

- Команда проєкту «Сімейні молочні ферми» зустрілася з першим заступником голови ОДА Ігорем Дем’янчуком. Мета зустрічі — налагодження співпраці щодо розвитку молочного тваринництва в області, шляхом відкриття сімейних молочних ферм. У результаті було підписано меморандум про взаємодію. Це дасть можливість активізувати роботу проєкту «Сімейні молочні ферми» на Тернопільщині, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за останніми даними, в області налічується 18 сімейних молочних ферм. За кількістю учасників Тернопільщина займає 4 місце серед усіх регіонів, де діє Проєкт, поступаючись Хмельницькій, Волинській та Рівненській областям.

Проєкт «Сімейні молочні ферми» допомагає відкривати ферми, які утримують від 10 до 50 корів. Така кількість є оптимальною для рентабельного бізнесу.

Ставши учасником проєкту, фермери отримують різнобічну та повноцінну допомогу, зокрема: юридичний та бухгалтерський супровід бізнесу, ветеринарні та зоотехнічні послуги, збут молока за цінами, кращими ніж в регіоні, доступне фінансування на придбання обладнання, закупівлю ВРХ та будівництво корівника.

Загалом, станом на лютий 2022 року, загальна кількість учасників проєкту «Сімейні молочні ферми» складає 160 господарств, які знаходяться в 11 регіонах України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео