Скандал довкола музичного проєкту до Дня Незалежності не вщухає

medium-1-1

Як уже повідомляв «Терен», до Дня Незалежності працівники «Звучить Production» організували музичний проєкт. Музиканти об’єднали 42 популярні українські музичні композиції. Однак, як виявилось, у деяких авторів пісень забули запитати дозволу на використання їхніх творів.

Тернополянин Олег Собчук, вокаліст гурту «СКАЙ» повідомив, що дозволу на використання пісні «Тебе це може вбити» його не питали. Також про порушення авторського права повідомили гурти «Бумбокс» і «Океан Ельзи».

 

У той час на офіційному сайті Президента України опублікували витяг із закону, відповідно до якого використання чужих пісень за відповідних умов не є порушенням законодавства.

- Законом дозволяється подібне використання фрагментів пісень без попередньої згоди автора. Зокрема, пункт 9-1 статті 21 Закону України «Про авторське право і суміжні права» дозволяє без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) публікувати фрагменти музичних та інших творів у декількох форматах, зокрема, у форматі попурі, за умови, якщо зазначено ім’я автора та джерело запозичення.

На сторінці Офісу Президента в соціальній мережі Facebook розміщено повний відеоролик музичного попурі, в якому виконані вимоги пункту 9-1 ст. 21 Закону «Про авторське право і суміжні права» та під кожним фрагментом запозиченої композиції вказане посилання на автора музичного твору, - повідомляють на сайті Президента.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео