Віра Олександрович

На Тернопіллі звичайні листи досі популярніші за електронні

Скринька_пошта

Майже 115 запитів на публічну інформацію надійшло до органів Державної фіскальної служби (ДФС) на Тернопільщині.

Про це повідомили у Головному управління ДФС в області.

Від початку року до територіальних органів ДФС Тернопільської області надійшло 114 інформаційних запитів, що на 30 - більше, ніж за 11 місяців торік.

Переважно запити адресували у ГУ ДФС в області, таких надійшло аж 46 штук, Тернопільську об’єднану державну податкову інспекцію (ОДПІ), решта - в інші ОДПІ.

При цьому поштою надійшло 73 запити, а 41 – засобами електронного зв’язку, - уточнюють у податковій. - Серед запитувачів: 61 громадянин, 47 юридичних осіб, 5 представників засобів масової інформації (ЗМІ). Один лист був від об’єднання громадян без статусу юридичної особи.

У запитах на інформацію жителі Тернопілля насамперед цікавилися обсягами надходжень податків і зборів до бюджету, результатами контрольно-перевірочної роботи, термінами подання податкової звітності і сплати платежів, нарахованими та сплаченими сумами, станом розрахунків із бюджетом, а також відомостями із декларацій державних службовців.

За результатами розгляду 114-ти запитів, фахівці органів ДФС області надали вичерпні відповіді на 69 із них, - прояснюють у податковій. - За 20 запитами - відмовили у наданні інформації. Ще 25 штук надіслали належним розпорядникам інформації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео