Віра Олександрович

Скандал: спиртові заводи на Тернопіллі добряче «потрусили» (відео, фото)

Колегія

Масові обшуки під час спецоперації на спиртозаводах ДП “Укрспирт” по всій Україні провели нещодавно співробітники Державної фіскальної служби (ДФС). Побували вони і на Тернопіллі – на Козлівському, Кобиловолоцькому, Ковалівському і Марилівському підприємствах.

Цю інформацію підтвердив голова Тернопільської обласної держадміністрації Степан Барна під час колегії ОДА.

- Я найменше хочу, коли приїжджаю до села, щоб люди приходили і казали, що хтось ходить під брамою заводу, - каже керівник області. - Сподіваюсь, що ті обшуки дадуть результат…

https://youtu.be/1chcrIwkM-s

Втім, Степан Барна не тільки прокоментував нещодавні обшуки на підприємствах, а й дав доручення створити робочу групу, що має вирішити, що робити із спиртозаводами, які уже не можуть виробляти харчовий спирт.

https://youtu.be/nVf9Y4L5Gmg

Оскільки у колегії облдержадміністрації брав участь заступник директора Департаменту із питань регіональної політики, начальник Управління взаємодії із регіонами і тимчасово окупованими територіями Олександр Клименко, то пан Барна відразу звернувся із проханням до нього.

- Ми маємо повне розуміння від Прем’єр-міністра, що там має бути порядок. Олександре Ігоровичу, коли формуєте критерії, наприклад, соціально-економічного розвитку, то маєте розуміти, що у розрізі промисловості спиртова галузь на Тернопіллі займає 20%. І ті заводи ніяк не залежать від мене як голови облдержадміністрації чи голів райдержадміністрацій. Хоча вони хотіли б, щоб усі заводи працювали, –– каже Степан Барна. – Адже на кожному заводі мають роботу 100-140 людей, які отримують зарплату. Ми зацікавлені, щоб ці підприємства працювали, але жодного разу із нами ніхто не радився, коли призначали чи виганяли керівника, коли одні заходили, а інші виходили…

Президія2
Президія2

Він повідомив, що репрезентував Прем’єр-міністру під час робочого візиту концепцію переобладнання кількох спиртових заводів Тернопільської області. Адже частина із цих підприємств уже не здатна виробляти харчовий спирт.

- Їх можна перевести на виробництво технічного сприту і біоетанолу, - додає очільник ОДА. - Якщо ми не будемо нічого робити, то не матимемо перспективи, бо ті заводи, які стоять сьогодні, за рік-два уже не зможуть виробляти харчовий спирт.

Гості_колегія2
Гості_колегія2

До речі, перший заступник голови ОДА Іван Крисак, відповідальний за діяльність робочої групи, має залучити до неї як мінімум трьох народних депутатів від Тернопільщини, які входять до Комітету податкової і митної політики. Про що ще йшлося на колегії ОДА, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Довідка. Як повідомив Цензор.нет, на момент приходу податківців із обшуком, із 41 заводу ДП “Укрспирт” працювали лише десять. Проте на 15-ти підприємствах, які офіційно не працювали, знайшли залишки спиртовмісної рідини. Її вилучили близько 980 тонн – тобто на 180 млн грн. Знайшли необлікований спирт і на Тернопіллі.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео