Віра Олександрович

Скандальні земельні питання у Тернополі вимагають переглянути за участі громади (фото, відео)

У роботі скандальної 15-ї сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 26 червня, взяли участь 32 депутати із різних фракцій. За наявності кворуму, обранці змогли працювати, але погодилися розглянути не всі, а лише 6 нагальних питань.

Нагадаємо, законність 15-ї сесії міської ради, що почалася 2-го червня, вже оскаржують. Адже частина депутатів впевнена: тоді у залі бракувало кворуму, а тому засідання і ухвалені рішення не можна вважати законними. Коли міські депутати зустрінуться знову, у мерії обіцяють повідомити згодом (читайте також ТУТприм.).

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=u--l2cC_6i4&feature=youtu.be[/embed]

Отже, сьогодні депутати ухвалили тільки 5 із 6-ти доданих «з голосу» питань і один пункт порядку денного. Хоча загалом їх було – близько 200. Річ у тім, що за решту частина депутатів голосувати відмовилася. Озвучив заяву, підписану головами усіх фракцій, представник Партії Блок Петра Порошенка Володимир Місько.

[embed]https://youtu.be/fPMgJfN7MLs[/embed]
  • Керуючись інтересами тернопільської громади, враховуючи потребу у вирішенні нагальних питань, необхідних для функціонування міського господарства, дотримуючись морального кодексу депутата місцевої ради, який зобовязаний на перше місце ставити інтереси свого виборця, заявляємо: усі депутатські фракції будуть брати участь у голосуванні щодо питань, пов’язаних із функціонуванням міста, - каже він. – Решту ми вимагаємо відкласти.
  • unnamed (8)
    unnamed (8)

До слова, Володимир Місько – один із учасників протистояння, що відбувалося під міською радою 24 квітня. Тоді політик отримав травму ока, адже хтось із прихильників Всеукраїнського об’єднання «Свобода», які блокували вхід до мерії, кинув у натовп яйце. Тож сьогодні депутат закликав усіх до порозуміння і конструктивної роботи.

  • Тернополяни не повинні страждати від політичних суперечок усередині ради, - продовжує він. – Ми, депутати, наполягаємо на глибокій перевірці всіх питань, пов’язаних із передачею комунальної землі, особливо у випадках, де виник значний суспільний резонанс. Такі питання мають бути докладно вивчені профільними комісіями за участі громади. І лише після цього – винесені на розгляд сесії.
[embed]https://youtu.be/zoo73lGec7U[/embed]

Що цікаво, у залі було багато тернополян, які вже давно чекають на вирішення своїх «земельних» та інших питань. Людей не стішило, що депутати відмовилися працювати далі. Тому у залі лунали невдоволені вигуки.

unnamed (9)
unnamed (9)

Додам, жоден із депутатів, яких вигнали зі «Свободи», на засідання сьогодні не з’явився. Один із них – Іван Сороколіт свою позицію щодо подій висловив на сторінці у «Фейсбуці». Мовляв, потрапити на продовження незаконної сесії у нього, а також у Романа Навроцького та Ігоря Турського бажання не було. Факт, що 2 червня не було кворуму, вони доводитимуть у суді. Власне звернення оприлюднили і депутати Об'єднання «Самопоміч» - Тернопіль.

Цитуємо документ: «Фракція «Об'єднання «Самопоміч» і надалі стоїть на позиції, що 15-та сесія Тернопільської міської ради 2 червня була неповноважною і незаконно відкритою. Розуміючи, що сьогодні кворум вкотре не збереться, щоб не затягувати місто у залежність від рішень неповноважної сесії, депутати нашої фракції взяли участь у пленарному засіданні із метою виключити всі питання порядку денного і закрити неповноважну сесію.

Суд визначить: хто правий у суперечці щодо повноважності 15-ї сесії, а місто має далі працювати. Ми і надалі відстоюємо позицію: будь-які партійні і політичні суперечки мають відбуватися винятково у правовому полі і не перешкоджати депутатській діяльності всіх депутатів».

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео