Сьогодні професійне свято відзначають 150 дільничних офіцерів поліції, які працюють на території Тернополя та області (фото)

DSC05496

Довіра та безпека населення – найцінніше досягнення кожного дільничного офіцера поліції. Сьогодні, 18 червня, – День дільничного офіцера поліції. Дільничні офіцери – люди, які не мають вихідних і завжди приходять туди, де потребують їхньої допомоги.

Від результатів роботи дільничного поліцейського формується думка населення про нього і взагалі про поліцію – переконаний начальник Головного управління Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол, пише dosie102.te.ua.

– Дуже важлива та відповідальна ваша робота, бо кожна людина, кожен мешканець нашого краю, який стикається з поліцією, стикається з вами. Загальне враження про те, як працює поліція, як ставиться до людей та надає допомогу, як підтримує лозунг «захищати та допомагати», залежить від вас, колеги!

Тернопільщина стала першим регіоном в Україні, де з'явилася поліцейська станція. Впровадження аналогічних станцій на території держави схвалив уряд України.  Сьогодні на території Тернопільської області функціонує 35 поліцейських станцій, на яких несуть службу дільничні офіцери поліції.

Привітав поліцейських і заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Володимир Важинський. Він побажав усім здоров'я, терпіння та наснаги:

У минулому моє життя було пов'язане з правоохоронними органами та з поліцією. Тому я, як ніхто, знаю про вашу роботу. Хочу сказати, що ви належите до людей, які працюють на передовій, а тому від вашого вміння спілкуватися з населенням, з людьми залежить авторитет цілої поліції, а також авторитет органів виконавчої влади.

Мар'яна Рудніцька – дільничний офіцер поліції Тернопільського районного управління поліції. Вона прийшла в правоохоронні органи, аби змінити щось на краще. Навіть попри те, що роботу дільничного вважає складною, здаватися не збирається.

– Потрібно бути психологом, вміти порадити, розрадити людину і допомогти у будь-якій ситуації. Ми намагаємося допомагати усім, чим можемо, намагаємося бути компетентними у своїй справі.

Не зупинятися на досягнутому та працювати заради людей побажав дільничним офіцерам Олександр Богомол:

– Колись мудрі наставники говорили: перших три роки, коли ти приходиш на службу, ти повинен працювати на свій авторитет. Завоюєш авторитет серед людей, тоді він працюватиме на вас. Я бажаю, щоб ваш авторитет серед тих людей, з якими ви працюєте, працював на вас та на службу, на мир в державі та на спокій наших громадян.

Фото допису

Вибір читачів за тиждень

Відео