Соломія Шалай

«Сортувальний» гід для тернополян

photo_2019-05-07_11-58-01-750x500

Тернополяни вже звикли, що пластикові пляшки потрібно викидати в один контейнер, а пакет з іншим «добром» – до загального сміття. На цьому розподіл відходів для більшості містян завершується. Та й взагалі може здатися, що сортування сміття – незрозуміла і важка справа. Але не такий страшний вовк, як його малюють.

Зробити сортування ефективнішим допоможуть декілька простих правил, якими ділиться the-village.com.ua.

1. Знайдіть пункт прийому вторсировини поряд і перевірте, які види сміття там приймають. Це допоможе вам спланувати свої подальші дії.

2. Виділіть окреме місце в квартирі/ коморі/на балконі для відсортованого сміття. Необов’язково мати спеціальні контейнери для сортування. Їх можна замінити звичайними картонними ящиками або відрами на постійній основі.

3. Підготуйте сировину: помийте її від залишків їжі та висушіть. Відокремлюйте частини пакування з різних матеріалів. Знімайте металеві кришки з пляшок, кришки з фольги з йогуртів чи сметани.

4. Зменшіть об’єм пакувального матеріалу: випустіть повітря з пляшок і скрутіть їх, розкладіть коробки та упаковки Tetra Pak, спресуйте металеві бляшанки. Це допоможе підвищити ефективність збору сортованого сміття та заощадить місце у вашому контейнері.

5. Якщо ви живете в будинку і маєте ділянку землі – органічні відходи можна компостувати і перетворювати на натуральне добриво.

6. Ставтесь до покупок свідомо:

відмовляйтеся під поліетиленових пакетів;

– купуйте менше продуктів у пластикових упаковках;

– беріть продукти в свою тару (мішечки, контейнери, чашки).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео