Тетяна Бакай

Сотні газет і журналів можна побачити на виставці української преси в Тернополі (відео) 

Виставку відкрила редакція газети «Сільський господар». Таким чином колектив хоче привернути увагу громадськості до критичної ситуації з друкованою пресою в Україні

Виставку газет та журналів “Історія в слові, слово в історії” відкрили в редакції видання “Сільський господар” у Тернополі 31 травня. Захід приурочили Дню журналіста, який відзначають 6 червня.  

В експозиції широко представлені часописи радянської доби, обласні, районні, міські газети, політична преса, патріотичні, освітні, духовні, культурницькі видання, а також галузеві – промислових підприємств, агроформувань обласних відомств і територіальних громад. Такою виставкою колектив редакції хоче привернути увагу громадськості до критичної ситуації з друкованою пресою в Україні.

На виставці можна побачити понад 350 найменувань видань, 250 з яких виходили на Тернопільщині. Вони систематизовані у 20 розділів, які охоплюють столітню історію. Крім преси Тернопільщини на виставці є всеукраїнські видання, газети з інших регіонів, які нині друкуються в Тернополі, прифронтові зі східних теренів України, а також зарубіжні часописи. Найстарішими виданнями в експозиції є газети «Діло» та «Українські вісті», яким понад 100 років. 

Детальніше — на відео: 

Фото, відео Романа Луциківа та Ярослава Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео