Ростислав Фук

Відкрили виставку графіки талановитого студента з Тернопільщини Святослава Крупи

Виставка діє у холі Львівського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну, де навчається Святослав Крупа

Виставку творчих робіт студента з Тернопільщини Святослава Крупи відкрили в холі Львівського фахового коледжу будівництва та дизайну. Про це повідомили у пресслужбі коледжу.

Святослав працює в стилі графіки. Спочатку його роботи були монохромними, а згодом почав додавати кольорів. Стиль виконання впізнаваний, сюжети продумані, безліч дрібних та непомітних, на перший погляд, деталей, спонукають глядача вивчати картину та шукати прихований зміст, відкривати задум автора, – йдеться в дописі.

Одна з робіт Святослава під назвою «Ціна свободи» зараз у Лондоні, де має відбутися благодійний аукціон для збору коштів на потреби українського війська.

Святослав Крупа народився 25 жовтня 2006 року в селищі Велика Березовиця поблизу Тернополя. Батько - Любомир Крупа, історик, викладач, громадсько-державний діяч, солдат ЗСУ. Нагадаємо,  загинув 23 березня 2023 року у запеклому бою з окупантами на Харківщині. Матір - Ірина Крупа, пресофіцерка ДСНС України у Тернопільській області.

Початкову освіту Святослав здобув у Тернопільській спеціалізованій загальноосвітній школі I ступеня №15. Позашкільну художню освіту отримав в Тернопільській художній школі ім. Михайла Бойчука.

Змалку ріс творчою особистістю, малювання завжди було хобі та найкращою розвагою Святослава. Вирушаючи в сімейні подорожі, малому Крупі, замість іграшок, брали лише зошит та олівці. Цього було цілком достатньо, щоб малюк мав чим занятися і не бешкетував, – кажуть у коледжі.

Навчаючись в художній школі, юнак неодноразово брав участь у конкурсах та мистецьких акціях. З початком війни, щоб допомогти війську, став мистецьким волонтером - малював тематичні картини та продавав їх, а виручені кошти передавав до волонтерських фондів та на потреби 105 бригади тероборони, в лавах якої воював батько Святослава. Тепер усі зусилля спрямовує, щоб допомагати 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс», у якій служить рідний брат Володимир Крупа.

Враховуючи мистецькі задатки та бажання творити, у виборі професії не вагався жодного дня. Закінчивши 9 класів, продовжує навчання у Львівському фаховому коледжі будівництва, архітектури та дизайну за спеціальністю «Архітектура та містобудування».

Читайте також: У Тернополі представили книгу полеглого Героя Любомира Крупи

Фото Львівського фахового коледжу будівництва та дизайну

Вибір читачів за тиждень

Відео