Соцгрупа «Рейтинг»: на виборах до Тернопільської облради лідирують три партії

2

За даними опитування, проведеного авторитетною соціологічною групою «Рейтинг», за перемогу на виборах до Тернопільської обласної ради будуть боротися три політичних сили «Слуга народу», «Європейська солідарність» та нова партія «ЗА МАЙБУТНЄ».

Дані опитування в Тернопільській області з'явилися на сайті групи «Рейтинг».

З виборців, які визначилися і готові прийти на вибори, близько 22% готові віддати свої голоси за «Слугу народу», 18% за «Європейську солідарність» та 15% « ЗА МАЙБУТНЄ». Також долають прохідний бар'єр зі значно меншим показниками «Свобода» і «Батьківщина», близько 9 та 8% відповідно.

Що цікаво, результати партій В. Зеленського і П. Порошенка корелюються з даними парламентського рейтингу партій в області. Натомість в партії «За майбутнє», яку в Тернопільській області асоціюють з нардепом-мажоритарником Іваном Чайківським, обласний рейтинг в рази випереджає парламентський.

3
3

Рейтинг нової політичної сили Івана Чайківського підтверджує загальноукраїнську тенденцію, що на місцевих виборах у жовтні на перших ролях будуть локальні політичні партії, які опираються на знаних, авторитетних та діяльних в регіонах людей. «ЗА МАЙБУТНЄ» позиціонується на Тернопільщині, як платформа для об'єднання господарів і патріотів. Іван Чайківський, якого з поміж мажоритарників в Тернопільській області на виборах до Верховної Ради підтримали найбільше виборців (35%), став магнітом для притягання успішних в різних галузях тернополян, які втомилися від засилля так званих політиків та випадкових людей у владі.

Останню тенденцію яскраво підтверджують антирейтинги ключових парламентських партій в нашому регіоні. За даними соціологічної групи «Рейтинг», вслід за ОПЗЖ Медведчука в рейтингу антипатій тернополян розташувалися партії В. Зеленського і П. Порошенка.

Довідково. Аудиторія опитування: мешканці Тернопільської області від 18 років і старші. Опитування проводилося 12-21 червня 2020 року. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та освітою. Загальна вибіркова сукупність: 1 200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face to face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,8%.

Вибір читачів за тиждень

Відео