Віра Олександрович

Спроба №10: забрати мандати в «опальних» тернопільських депутатів не змогли

deputat

Спроба внести до порядку денного засідання міського Тервиборчкому (ТВК) питання про скасування депутатських повноважень шести обранців тернополян - провалилася. Причому це сталося вже, напевно, у 10-й раз. І цього разу не вистачило тільки одного голосу!

Вечірнє засідання міської ТВК розпочалося трохи пізніше, ніж о 18-й годині вчора, 17 жовтня. Кворум був. Утім, вирішити позитивно вдалося не всі заплановані питання. Нагадаємо, про те, що також відбувалося в одному із кабінетів палацу культури «Березіль», «Терен» докладно писав ТУТ і ТУТ.

Врешті члени ТВК перейшли до питання про внесення до порядку денного відразу шести пунктів про припинення повноважень екс-свободівців і екс-батьківщинівців. Варто зауважити, що Ігор Турський, Іван Сороколіт, Роман Навроцький повинні, на думку своїх колишніх однопартійців, віддати мандати через те, що «НЕ» голосували за внесення змін до Генплану Тернополя. Натомість Андрія Артимовича, Петра Поврозника, Наталію Шоломейчук їхні колеги хочуть позбавити депутатства через те, що вони були «ЗА» те ж питання. І відкриті «війни» навколо цього у місті тривають ще із квітня, хоча і не з тим результатом, якого прагнуть партійні боси ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода».

Втім, результати голосування членів ТВК і цього разу були невтішними. За екс-свободівців голосували усі дружно і з однаковим результатом: 9 – «за», 5 – «утрималися», 0 – «проти». Статистика голосування за відкликання депутатів від «Батьківщини» була іншою, причому результати змінювалися: 1 – «проти», 8 (або 7) – «утрималися», 5 – «за». Причому один раз хтось із членів ТВК взагалі проігнорував процедуру. Результативним насправді не було жодне підбиття підсумків. Адже у міській ТВК – 18 представників різних партій. І хоча на засіданні були присутні 14 із них, більшість все одно мала становити 10.

Тобто для включення до порядку денного засідання пунктів про припинення повноважень екс-свободівців не вистачило лише одного (!) голосу. Натомість результати голосування за батьківщинівців були взагалі провальними. Тому головуючий на засіданні – Віктор Дрозда від «Народного фронту» закрив засідання. Дату наступного - він при цьому не оголосив.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео