Орест Сарматський

Спритні жителі Тернопільщини зуміли продати освітянам Буковини майже вагон цукру за завищеною ціною

02-shkoda-vid-nadlyshku-tsukru (Copy)

Як повідомляє сайт закупівель Prozorro, управління освіти Чернівецької міської ради в результаті відкритих торгів уклало договір з ТОВ «Вектор-трейд-захід» на закупівлю цукру для шкіл міста. Сума договору сягає 833 тис. грн.

Цікаво, що крім переможця участь, у торгах взяв лише один учасник ТОВ «Вестендер» із пропозицією на 11,4 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували цін, пишуть «Наші гроші».

Так ось, згідно з договором, переможець торгів зобов’язаний постачати цукор щомісяця до кінця цього року. Усього ж, освітяни із сусідньої, Чернівецької області, придбали 54,5 т цукру по 15,3 грн за кг. Така ціна є значно вищою ніж середньоринкова. Наприклад, у грудні минулого року, за даними Держстату, роздрібні ціни на цукор в Чернівецькій області сягали 13,66 грн/кг, а на гуртових ринках його ціна зараз - 10,5 грн.

Далі ще цікавіше. ТОВ «Вектор-трейд-захід» у тендерній документації зазначає, що купуватиме товар у ТОВ «Радехівський цукор». Але ж, щоб доставити таку кількість цукру у Чернівці, треба заплатити приблизно 30 тис. грн! Та навіть за умови плати за доставку, управління освіти Чернівецької міськради переплатить за товар близько 200 тис. грн.

Що ж це за ТОВ «Вектор-трейд-захід», яке так сподобали собі у Чернівцях?

Воно зареєстроване три роки саме у цьому місті, а його власники - жителі Заліщиків Роман та Оксана Білявські. Характерно, що це - перше держзамовлення цієї фірми у 2019 році. А торік компанія підписала 24 договори на 11,79 млн грн, з яких усі з бюджетними установами саме Чернівецької області. Цікаво, чи так?

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео