Орест Сарматський

Стало відомо, чи дорожчатиме олія надалі (Агроновини)

1901 (Copy)

У листопадовому балансі попиту і пропозиції експерти USDA трохи знизили прогноз світового виробництва олійних культур

Це стало сюрпризом для трейдерів, які прогнозували збільшення прогнозу виробництва сої в США, що підштовхнуло ціни на сою вгору.

Прогноз світової переробки олійних збільшено на 1 млн т до 527,2 млн т (509,33 млн т в 2020/21 МР), що стало причиною зниження прогнозу кінцевих запасів олійних на кінець 2021/22мг на 1,3 млн т до 115,19 млн т.

У жовтневому звіті прогноз виробництва сої в США був підвищений на 2 млн т через збільшення оцінки врожайності сої з 50,6 до 51,5 бушеля/акр, але в листопадовому звіті прогноз врожайності знизили до 51,2 бушеля/акр, що знизило прогноз виробництва до 120,43 млн т.

Джерело: agronews.ua

 

Україні загрожує дефіцит питної води

1902 (Copy)
1902 (Copy)

Україна вже за декілька десятків років може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води.

Про це повідомляє Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, пише agronews.ua.

За словами Владислави Магалецької, сьогодні в Україні діють застарілі норми, що встановлюють вимоги до якості води, які, до того ж, не виконуються більшістю постачальників. Тому вирішення цієї проблеми – надважливе завдання.

- Сьогодні почали прийматися рішення, які дозволять покращити ситуацію – це обмеження використання фосфатів в миючих засобах та деяких пестицидів (це, приміром, хлорпірифос). Однак, нам потрібно більш активно впроваджувати у себе європейські норми. Це не питання євроінтеграції, це питання виживання, – зазначила Владислава Магалецька.

У діючому законодавстві відсутні норми контролю показників броматів, акриламіду, багатоядерних ароматичних вуглеводнів, вінілхлориду, епіхлоргідрину, електричної провідності тощо. З 2021 року нормативи для 4-х показників (акриламід, вінілхлорид, епіхлоргідрин, хлорати) у Європі у 100 разів жорсткіші, ніж в Україні.

- Наші норми потребують якнайшвидшої модернізації із використанням досвіду Європейського Союзу. Держпродспоживслужба підтримує адаптацію українського законодавства до європейських норм, – підкреслила Владислава Магалецька.

Джерело: agronews.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео