Ростислав Фук

Стало відомо, на яких формах навчання працюватимуть школи Тернопільщини з 1 вересня

При необхідності окремі школи можуть переводитися з однієї форми навчання на іншу

Школа

Станом на 28 серпня із 651 діючого закладу освіти на Тернопільщині в форматі офлайн будуть працювати 503 школи, що на 125 закладів більше, ніж минулого року. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, до 1 вересня ОВА, органи місцевого самоврядування та засновники закладів освіти визначають форму навчання: очна, дистанційна, змішана.

Спільно з керівниками громад робимо все можливе, для того, щоб освітній процес розпочався з 1 вересня у форматі офлайн, де це можливо з безпекових питань, і діти могли повноцінно навчатися у закладах освіти. Особливу увагу у підготовці до цього навчального року, як і минулого, ми приділяємо безпеці учнів та всіх працівників, залучених до навчального процесу, – каже Володимир Труш.

Рішення для різних районів, міст і навіть шкіл області може відрізнятися.

У змішаній формі навчатимуться 140 шкіл (торік було 235, тобто на 95 менше).

Вісім навчальних закладів цьогоріч працюватимуть дистанційно. З них два заклади освіти відновлять освітній процес після завершення будівництва та капітального ремонту укриттів.

При необхідності окремі школи можуть переводитися з однієї форми навчання на іншу. Такі пропозиції напрацьовуються та формуються органами місцевого самоврядування спільно з батьками дітей та подаються до ОВА. Рішення залежить, зокрема, від безпекової ситуації в області.

На сьогодні деякі заклади освіти повідомляють батькам, що, нібито, дистанційна форма навчання цього року не передбачена. Це не відповідає дійсності. Як і минулого року, батьки можуть обрати форму навчання відмінну від очної – дистанційну, сімейну, екстернатну. Вкотре наголошую: і під час навчального процесу, і коли дітей у закладі освіти немає, а присутній лише персонал закладу, у випадку повітряної тривоги – усі повинні спускатися до укриття! Дбайте про себе та дітей, написав очільник Тернопільської ОВА.

До слова, з лютого 2022 року в області вдалося облаштувати 185 додаткових укриттів у закладах освіти.

Читайте також: Скільки коштує зібрати дитину до школи у Тернополі

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео