Оксана Бучко

Студентку, яку підозрюють у вбивстві іноземця в Тернополі, не випускають з-під варти

100089308_680883889310678_6437981721290866688_n

Підозрюваній у вбивстві іноземця обрали у суді запобіжний захід – тримання під вартою, а також визначили розмір застави – 315 тис. 300 грн. Прокурор та захисник подали апеляцію, яку відхили у Тернопільському апеляційному суді. 

Нагадаємо, що органом досудового розслідування Соломії Т. висунуто підозру за ч.1 ст. 115 КК України, а саме умисне вбивство 24-річного іноземного студента, що є особливо тяжким злочином. Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавленням волі.

У поданій апеляційній скарзі прокурор просив застосовувати до Соломії Т. тримання під вартою без визначення розміру застави, повідомляє пресслужба апеляційного суду. Натомість захисник підозрюваної загалі попросив тримання під вартою змінити на домашній арешт. Скарги надійшли і від самої підозрюваної, яка поскаржилась на умови тримання в слідчому ізоляторі, зокрема, заборону користуватись мобільним телефоном і банківською карткою.

Та колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що апеляційні скарги слід залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді – без змін.

До речі, у разі внесення коштів будь-якою особою підозрювану буде звільнено з-під варти та покладено обов'язки: за першою вимогою з'являтися до слідчого, прокурора та суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому вона зареєстрована без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з свідками.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео