Світлини «кризових» дітей на тернопільській фотовиставці

Сьогодні в Українському домі «Перемога» відбулось урочисте відкриття фотовиставки «Миттєвості життя» підопічних Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас».

На виставці представлені 50 найкращих фотографій, зроблених дітьми, підлітками і молоддю з малозабезпечених, кризових та неблагонадійних родин.

Це волонтерський проект, у ході якого фотографи безкоштовно навчали підопічних «Карітасу» фотомистецтву. Перед Тернополем виставка вже побувала у Хмельницькому, Києві та Івано-Франківську.

- "Миттєвості життя» ми організували у 2012 році, - розповіла психолог Хмельницького благодійного фонду «Карітас», керівник проекту Дарія Іванишина. – На цю фотовиставку ми відібрали найкращі роботи. Діти підготували її самі, придумали оформлення і назви до світлин. Перша виставка у Хмельницькому у 2013 році мала великий успіх, тому ми вирішили презентувати її і в інших містах, подавши приклад іншим. Діти отримали шанс на успіх, не дивлячись на життєву недолю.

Учасник фотовиставки Владислав Лісовий представив на виставці три роботи.

- Я захоплююсь фотографією понад три роки завдяки майстер-класам у «Карітасі», - каже Влад. - Найбільше люблю фотографувати пам’ятки архітектури, бо коли їх фотографую, виникає відчуття, що потрапляю назад у минуле. Планую розвиватись в цій сфері, щоб через декілька років міг займатись цим професійно. 

Під час відкриття у Тернополі відомий фотограф Сергій Аніськів провів відкритий майстер-клас з фотографії. Як каже фотограф, часто ми не цінуємо того, що маємо. У багатьох учасників виставки немає навіть звичайної «мильнички», не те що професійного фотоапарата. І тим не менше, якість їхніх фото щоразу зростає, адже діти постійно навчаються і вдосконалюються.

Триватиме виставка до 20 липня, вхід безкоштовний. 

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео