Віра Олександрович

Свято не завада: на Тернопільщині вилучили майже 6 тонн «лівого» пального (фото)

Пальне1

На Тернопільщині активно протидіють нелегальному обігу і торгівлі нафтопродуктами. Навіть свята – не завада для такої діяльності.

У цьому запевнили працівники Сектору комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Працівники податкової міліції ГУ ДФС в області та фахівці ГУ ДПС в області у взаємодії із іншими правоохоронними та контролюючими органами здійснюють заходи щодо виявлення та припинення фактів реалізації неякісного і контрафактного пального, - кажуть у податковій. - Варто зауважити, що впродовж 2019 року податкові міліціонери краю викрили численні факти порушення податкового законодавства у цій сфері.

Пальне2
Пальне2

Нагадаємо, днями у Тернопільській облдержадміністрації (ОДА) відбулася нарада, у якій взяли участь: в. о. начальника ДПС в області Валерій Лісницький, начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПС в області Роман Савка і в. о. начальника оперативного управління ДФС в області Олег Дурняк.

- Доречно наголосити, що у більшості виявлених нами випадків реалізацію пального здійснювали за готівкові кошти без застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) та без будь-яких документів, що засвідчували б походження пального, виробника і підтверджували якість, - каже Олег Дурняк. - При цьому дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки і на використання устаткування для зберігання та реалізації пального теж не було.

Пальне3
Пальне3

Зауважимо, із незаконного обігу вилучили близько 230 тонн пально-мастильних матеріалів на суму 7,4 млн грн. Крім того, податкові міліціонери склали 10 протоколів про адміністративні правопорушення («Тепер» про це писав ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

- У час новорічних свят така робота продовжувалася, - додає Валерій Лісницький. – Уже є результати. Так, упродовж вихідних працівники податкової міліції виявили два факти здійснення незаконної торгівлі пально-мастильними матеріалами. Відтак із незаконного обігу вилучили майже 6 тонн пального на суму 175 тис. грн.

Принагідно він закликав усіх небайдужих, яким відомо про функціонування нелегальних АЗС, повідомляти про вказані факти у податкову міліцію за номерами телефонів: 43-46-45, 43-04-16 (цілодобово).

До речі, голова ОДА Ігор Сопель наголосив, що боротьба із нелегальним обігом пального є однією з актуальних проблем, над вирішенням якої працює Уряд. Відтак очільник доручив продовжити цю роботу і вказав на необхідність не лише припиняти роботу об’єктів, що діють поза межами законодавчого поля, а й вивчати і перекривати шляхи постачання нафтопродуктів.

Фото надані Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео