Оксана Бучко

Чим саме приваблює «Тернопільський океан» туристів

62140558_2093841400908919_4989301364157841408_n

Стати першими у впровадженні екстремальних видів спорту може Тернопіль. Адже на території ставу є можливість проводити змагання із параседінгу та скімбордінгу. Додати часу проведення на території туристами можуть зимові змагання собак в упряжках.

Про це йшлось під час модерованої  дискусії під назвою «Як облаштувати Тернопільський став по-європейськи», яку провели 12 липня в рамках проекту «Регіональні медіа, як активізатори громадськості в процесах європейської інтеграції України» за підтримки Фонду Міжнародної Солідарності (Варшава, Польща) і Товариства Лева (Львів) в рамках Програми «Підтримка Демократії» Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща.

 -На даний час туристів у Тернополі багато у період канікул та відпусток – кінець травня – початок вересня, - розповіла менеджер із адміністративної роботи   туристично-інформаційного центру Тернополя Ірина Потішна. – Але цей час можна продовжити. Ми можемо стати відомими завдяки започаткуванню екстремальних видів спорту. А потім продовжувати лижними видами спорту. Також більшу увагу слід приділити облаштуванню цікавих фотозон на набережній ставу.

IMG_20190712_101642
IMG_20190712_101642

Покращити можна і Острівець кохання. Там пропонують зробити освітлення та проводити танцювальні події і реконструкції.

- Моменти з історії Тернополя можна відтворювати на воді, - додала Ірина Потішна. – На набережній є багато зручних для перегляду локацій.

Як зазначали експерти зі Львова, дизайн набережної – застарілий. Також між озером та іншими районами міста немає логістичного зв’язку. А на вокзалі людям ніщо не вказує  на дорогу до перлини Тернополя.

Також відповідного вигляду бракує замку на набережній ставу. Хоча у влади є плани щодо його відновлення.

- На даний час вперше за історію вдалось провести масштабні археологічні дослідження території разом із колегами з Кракова. Маємо проект щодо реконструкції замку, що покаже одну із його веж, - зазначив заступник  мера Леонід Бицюра. – Ми будемо його ще подавати на фінансування.

IMG_20190712_120327
IMG_20190712_120327

Сьогодні також на території Тернопільського ставу проводять міжнародні водно-моторні змагання та змагання на драгонботах, на які прибудуть гості з Китаю. Відпочити можна на оновленому пляжі «Циганка», що взяв гран-прі на всеукраїнському конкурсі архітектурних проектів. Спеціалісти також радять зробити водне обладнання більш доступним для людей, а водні види спорту - більш популяризованими для відпочинку тернополян.

Також Тернопільський став планують очищувати методами, які позичають у поляків. Про це читайте на «Терені» у наступній публікації.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео