Ростислав Фук

Територіальним центрам комплектування дозволили працювати цілодобово

Зокрема можливе проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями

Кабмін вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) і дозволив установам цілодобову роботу. Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній раді України Тарас Мельничук, пише Суспільне.

Згідно зі змінами, під час проведення мобілізації та/або під час дії правового режиму воєнного стану, передбачається цілодобове надання права ТЦК та СП на:

  • розгляд справ про адміністративні правопорушення та накладення адмінстягнень відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення;
  • організація з визначеною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями (ВЛК) військовозобовʼязаних і резервістів (для районних ТЦК та СП);
  • ведення персонального якісного обліку призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, облік транспортних засобів, що підлягають передачі ЗСУ та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449). Ухвалення відповідного проєкту закону в першому читанні підтримали 243 парламентарії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео