Віра Олександрович

Тернопіль: чому противникам торф’яних котелень не дали слова? (фото, відео)

Люди2

Неприємні відчуття залишилися у частини тернополян, які відвідали сесію міської ради 15 грудня.

Особливо ображеними вважали себе ті, хто виступає проти побудови і введення в експлуатацію 7-ми торф’яних котелень. Вони вкотре прийшли до депутатів, щоб нагадати про дотримання вимог закону щодо врахування результату громадських слухань. Але цього разу представники від різних мікрорайонів міста слова не отримали.

Торфяні котельні
Торфяні котельні

Нагадаємо, «Терен» докладно описував історію цього конфлікту (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Позицію обурених із трибуни міської ради і цього разу першою висловила громадська активістка Юлія Мамчак.

[embed]https://youtu.be/B7HsJK2agDE[/embed]

- Повірте, ми – не клоуни, - каже вона. – Попереджаємо вас, якщо на наступну сесію проект на основі результату громадських слухань не буде внесений у порядок денний, ми застосуємо радикальні методи впливу.

Після неї із трибуни з цього ж питання зміг виступити лише один активіст.

[embed]https://youtu.be/jvziYiEAQiM[/embed]

Решті противників торф’яних котелень, які представляли різні мікрорайони Тернополя, слова не дали. Згодом одна із протестувальників – Лілія Майка написала на своїй сторінці у «Фейсбук», що найбільше проти цього виступала новий депутат від ВО «Свобода» - Наталя Турецька (отримавши мандат замість Володимира Стаюри, вона зайняла місце, де колись сидів Роман Навроцький, керуючи фракцією ВО «Свобода», тобто попереду усіх депутатів, які нині входять до згаданої фракції - прим.). Мовляв, це саме вона викрикувала: «Вони забирають час, не дають працювати». Їй активно підтакували «колежанки» по фракції - Наталія Паньків, Марія Баб’юк і Галина Гевко. І тоді міський голова Сергій Надал, відчувши таку сильну підтримку, відразу передав слово Юрію Дейнеці – начальнику міського управління стратегічного розвитку. Той мав доповідати «Про виконання Програми розвитку міжнародного співробітництва і туризму Тернополя на 2016-2018 рр. у 2017 році», а тому терпляче очікував своєї черги.

Свободівки
Свободівки

Тож цього разу групі, що вже близько року бореться проти торф’яних котелень, навіть не дали донести свою думку до депутатів. Люди вийшли із зали ображеними, а отже, ще більш налаштованими на подальший наступ. Яким він буде, стане відомо, коли оголосять про проведення наступної сесії. Адже від своїх погроз перекриття вулиць протестувальники відмовлятися не планують.

Окрім того, на сесії 15 грудня йшлося про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео