Тернопіль має на кого рівнятися

506557434

Із 1 червня у столиці почнуть працювати пришкільні табори – це чудова нагода провести літні канікули з користю і розважитись зі своїми однолітками. У Тернополі діти здебільшого відвідують такі літні гуртки уже відпочивши від звичного навчання. Ціна питання усюди різна, тому вирішити заздалегідь, де ж відпочиватиме ваша дитина – важко. Де подбали про інформування і повноцінний відпочинок, розповіли журналісти телеканалу «Київ».

Столичні пришкільні табори пропонують дітям пільгових категорій безкоштовне перебування у таборі (за рахунок міського бюджету), а от для усіх інших участь вартує 923 гривні.

- Табір відпочинку на базі закладів освіти передбачає повний день перебування, з триразовим харчуванням, заняттями та відвідуванням різних заходів, – розповіла в ефірі програми «День у мегаполісі» телеканалу «Київ» Наталія Ткаченко, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

- Заклади позашкільної освіти працюють на повну потужність, тому діти проводять свій час цікаво та насичено. Це і різноманітні вистави, як із виїздом так і на території закладу, цікаві творчі гуртки, відвідування екскурсій та виставок, спортивні заходи, – сказала вона.

Наталія Ткаченко розповіла, що турботливі батьки заздалегідь подають заяви на участь у пришкільному таборі. Але охочі ще можуть звернутися. Якщо ж у закладі освіти, де навчається дитина, табору немає, батьки можуть звернутися до відділу освіти відповідного району, де отримають інформацію про вільні місця. За потреби будуть розглядати відкриття додаткових груп, навіть додаткових таборів.

Нагадаємо, раніше ТЕРЕН писав про те, що стало відомо, скільки вартуватиме доба перебування дітей у літніх таборах на Тернопільщині.

Вибір читачів за тиждень

Відео