Орест Сарматський

Уже відомо, скільки вартуватиме доба перебування дітей у літніх таборах на Тернопільщині

1405986583_img_0654 (Copy)

Тернопільська область готується до початку літнього оздоровчого періоду.

Улітку на Тернопільщині діятиме 10 заміських дитячих оздоровчих таборів. Середня вартість однієї доби перебування дитини  у таборі коливається від 200 до 260 гривень.

Про це кореспонденту ТЕРЕНу повідомив начальник відділу сім’ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний.

Наприклад, дитячий оздоровчий заклад “Лісова пісня” розташований у лісопарковій зоні мальовничого куточку Борщова. Тут переважно приймають до 200 дітей у зміну.  Діти живуть у кімнатах по 4-7 осіб. У кожному із двох корпусів функціонують душові. Харчування в закладі п’ятиразове. До послуг дітей – стадіон, футбольне поле, волейбольні та баскетбольні майданчики, клуб, кімнати для різноманітних гуртків. Оздоровлення дітей триває 21 день.

А от оздоровчий комплекс “Лісовий” розташований в лісовій зоні на березі Стрипи і місцевого озера за 100 км від Тернополя. Діти тут харчуються в їдальні 4 рази на день.

У спортивно-оздоровчому таборі  “Сокіл”, що поблизу села Чорний ліс Збаразького району, діти проживають у 19-ти дерев’яних будиночках по 5-6 осіб. Харчування – чотириразове, є гаряча вода.

Про інші літні оздоровчі табори, що діятимуть цього року на Тернопільщині, та умови перебування там можна дізнатися на сайті відділу сім’ї та молоді облдержадміністрації.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео