Віра Олександрович

Тернопіль: на школу імені Ігоря Ґерети подарують 3 млн грн

школа_№21

Тернопільська обласна рада у 2019 році згодна заплатити 3 млн грн, аби зберегти ті особливості, що відрізняють спеціалізовану мистецьку школу ім. Ігоря Ґерети від інших навчальних закладів.

Власне, проект рішення «Про затвердження угоди про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» підготувала начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Із цим документом можна ознайомитися на сайті Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, йдеться про навчальний заклад, що колись був власністю обласної ради. Втім, торік його реорганізували, попри спротив частини викладачів, учнів та їхніх батьків («Терен» писав про це неодноразово – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Отже, в угоді йдеться про таке: «обласна рада передає у вигляді міжбюджетного трансферту із обласного бюджету суму 3 000 000 (три мільйони) гривень, а Тернопільська міська рада отримує ці кошти до міського бюджету у вигляді «Інша субвенція з місцевого бюджету» і забезпечує її використання на фінансування мистецького компоненту, розвиток інфраструктури закладу освіти Тернопільський ліцей №21-спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Ґерети».

Причому у міській раді зобов’язуються ті 3 млн грн використати чітко за цільовим призначенням. Угода набере чинність із моменту її підписання до 31 грудня 2019 р. До речі, одностороння відмова від цього договору не допускається. За винятком випадків, коли одна зі сторін порушує умови Угоди і взяті за нею зобов’язання.

Контроль за виконанням рішення, якщо його ухвалять міські депутати, покладуть на постійну комісію міської ради із питань бюджету та фінансів (голова – Михайло Ібрагімов). Коли це станеться, наразі не відомо. Втім, у порядку денному може з’явитися чимало цікавих питань (про інші проекти рішень читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео