Віра Олександрович

У Тернополі можливо все: педагоги зі школи мистецтв стануть керівниками гуртків

Основне

Відразу 11 додаткових ставок для педагогів та інших працівників закладу відкриють у Тернопільському ліцеї №21-спеціалізованій мистецькій школі ім. Ігоря Ґерети.

Проект такого рішення на розгляд депутатів Тернопільської міської ради запропонувала начальниця управління освіти і науки Ольга Похиляк. З цим документом можна ознайомитися на офіційному сайті мерії.

Нагадаємо, йдеться про реорганізований заклад, зі змінами в якому поки що погодилися не всі учителі і батьки. Більше того, вони добиваються відміни рішення обласної ради через суд («Терен» докладно про це писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Ремонт_школа
Ремонт_школа

Проте час збігає швидко. У школі №21, куди «переселили» колишню обласну школу мистецтв ім. Ігоря Ґерети, активно тривають ремонти. А тепер «з метою забезпечення здобувачам освіти можливості продовжити навчання на відповідному рівні, удосконалення механізму надання освітніх послуг і забезпечення всебічного розвитку учнівської молоді» хочуть змінити і штатний розпис, причому – вже з 1 вересня 2018 р.

Із переліком нових посад і додаткових ставок можна ознайомитися у таблиці. І що цікаво, там йдеться про 9 керівників гуртків. Очевидно, саме на таких посадах опиняться педагоги, які викладали в обласній школі мистецькі курси: малювання, спів, гру на музичних інструментах тощо.

Найменування посади К-сть штатних одиниць Час, відколи вводять посаду
Заступник директора із навчально-виховної роботи 1   із 1 вересня 2018 р.
Керівник гуртка 9   із 1 вересня 2018 р.
Бухгалтер 0,5 із 1 вересня 2018 р.
Настроювач інструментів 0,5 із 1 вересня 2018 р.
Всього 11,0  

Це питання, швидше за все, таки буде у порядку денному сесії 8 липня, адже 1 вересня – не за горами, а заклад ініціатори реорганізації хочуть «запустити», як і планувалося. Контроль за виконанням рішення покладуть на постійну комісію міської ради з гуманітарних питань (голова – Володимир Місько).

До речі, у рубриці «Проекти» уже є кілька цікавих пропозицій. Їх можуть включити до порядку денного навіть у день засідання – із голосу («Терен» про це писав ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео