Орест Сарматський

Тернопіль отримав експрес-урок від найкращого в Україні знавця мови (фото)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У Тернопільському вищому професійному училищі № 4 ім. М.Паращука відбулася творча зустріч з Олександром Авраменком, автором підручників та методичних посібників з української мови і літератури.

Учасниками зустрічі, як повідомляє сайт училища, стали фахівці, які які відповідають за стан викладання української мови і літератури в області.

Олександр Авраменко поділився секретами науково-методичного супроводу мовної та літературної освіти у закладах загальної середньої освіти.

Він говорив зокрема, про:

* особливості використання підручників української мови і літератури для учнів 5 – 11 класів, які стали переможцями усеукраїнських конкурсів підручників;

* специфіку застосування навчальних та методичних посібників для учнів і учителів у процесі мовно-літературної освіти;

* сучасні засоби навчання для якісної підготовки до ДПА з української мови у 9 і 11 класах та української літератури у 9 класі;

* компетентнісний підхід до укладання і реалізації під час освітнього процесу програм ЗНО з української мови і української літератури;

* роль аудіовізуальних засобів щодо підвищення рівня культури мовлення носіїв української мови (збірки аудіодиктантів, посібників «Українська за двадцять уроків» та «100 експрес-уроків української», матеріалів радіопередачі «Загадки мови», телеуроків «Експрес-урок» на каналі «1 + 1»).

Зворушені змістовим наповненням творчої зустрічі словесники Тернопілля майже упродовж години після завершення заходу насолоджувалися посібниками з автографом автора та фотосесією з шанованим гостем, а свої педагогічні здобутки освітяни поповнили мудрим словом науковця, методичними підказками практикуючого учителя, Олекандра Авраменка.

[caption id=«attachment_138025» align=«alignnone» width=«600»]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption] [caption id=«attachment_138026» align=«alignnone» width=«600»]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption] [caption id=«attachment_138028» align=«alignnone» width=«600»]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

Фото – ТВПТУ номер 4

Вибір читачів за тиждень

Відео