Тернопіль урочисто відсвяткував День захисника України (фоторепортаж, відео)

Указом Президента України від 14 жовтня 2014 року з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню і патріотичного руху у суспільстві установили святкувати День захисника України. Відтоді свято щорічно відзначають 14 жовтня. Сьогодні урочистості відбулися і на центральній площі Тернополя.

Преосвященний владика та всечесні отці помолилися разом із присутніми за мир, спокій і щасливе майбутнє України.

– Шостий рік поспіль ми відзначаємо День захисника, бо під Покровою Божої матері захищали козаки українську державу, військові УПА, а сьогодні саме вам доводиться продовжувати їхню роботу, – сказав т. в. о. голови Тернопільської ОДА Іван Крисак. – Нашим обов`язком є пам`ятати про подвиги тих героїв, які віддали своє життя. Сьогодні наш обов`язок – не зрадити їхнім мріям, а це продовжити боротьбу за незалежну соборну цілісну державу, яка має свою українську мову, свою українську церкву, яка має сильне озброєне українське військо, за Україну, яка живе проєвропейськими цінностями!

Молитвою і світлою пам`яттю згадували військових, які віддали найцінніше – своє життя. Найкращі військовики отримали подяки, грамоти та подарунки від влади міста. Ліцеїсти Тернопільського коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою зачитали клятву на вірність українському народові, а також представили свої вміння з рукопашного бою.

Музичні композиції виконали музиканти військового оркестру 44-ї окремої артилерійської бригади. Наприкінці урочистей військовослужбовці, поліцейські та учні коледжу пройшлись урочистим маршем.

Фото авторки, відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео