Віра Олександрович

Тернопілля: санаторій «Збруч» просять віддати бійцям АТО (фото, відео)

Кілька звернень до керівництва України ухвалили депутати обласної ради сьогодні, 4 листопада.

Зокрема, обранці краян одноголосно підтримали ініціативу щодо передачі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Санаторій «Збруч», що належить до мережі «Укрпрофоздоровниця», із державної до спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Тернопільщини.

Медичний заклад у селищі Гусятин, як виявилося, не працює уже 5 років. За цей час він накопичив 5 мільйонів гривень боргів, у тому числі – із зарплати працівникам. Втім, цей санаторій – ще у хорошому стані, тож його можна швидко полагодити і перетворити на установу, де отримуватимуть допомогу демобілізовані бійці АТО. Нагадаємо, активно відстоює цю ідею волонтерка Алла Борисенко «Чонгар».

borysenko
borysenko

- Я висловлюю думку багатьох громадських організацій, в які об’єдналися військові. Ми просили б вас проголосувати за те, щоб передати «Збруч» на обласний баланс, - каже вона. – Врешті ми зможемо перетворити його на установу для реабілітації учасників АТО. Насамперед там треба зробити каналізацію, відновити комунікації, прибрати, аби майно мало гідний вигляд. Бо там подекуди вже вікна розбили.

За її словами, є попереднє погодження в ДУСі (Державного управління справами – прим.) - про передачу майна на баланс області. І коли «Збруч» уже буде у комунальній власності, це дозволить звернутися до інших областей із проханням про допомогу у відновлені санаторію для військових зі всієї України.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ss9-cWbpBGA&feature=youtu.be[/embed]

Обласна влада підтримує ініціативу активістів, адже це дозволить і воякам допомогти, і робочі місця створити, і недешеве майно зберегти. Проте у нинішніх власників варто вимагати бодай покриття боргу. До того ж, щось у комплексі треба робити і з санаторієм «Медобори», вважає голова обласної держадміністрації Степан Барна.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=to6AC0xQK7A&feature=youtu.be[/embed]

Алла Борисенко повідомила: до відновлення санаторію «Збруч» готові долучитися і самі вояки АТО, і волонтери та місцеві підприємці. Проте славу медичного закладу вдасться відродити лише за допомоги інвестора. Його уже шукають. А наразі у Гусятині домовилися провести загальноселищну толоку, аби навести лад на території санаторію.

Про те, що відбувалося на сесії облради сьогодні, 4 листопада, читайте також ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео