Віра Олександрович

Тернопілля: за один місяць на соціальні гарантії пішло 139 мільйонів

zhdynyj-vnesok-copy

Понад 1,2 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) уже спрямували до соціальних фондів роботодавці Тернопільщини.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області (читайте також ТУТ і ТУТприм.).

За дев’ять місяців платники Тернопільщини перерахували до бюджету 1 млрд 206,7 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, - кажуть у податковій. – Це - на 75,2 млн грн більше, ніж очікували. Тож виконання бюджетного призначення становить майже 107%.

Зокрема, за підсумками вересня поточного року на соціальні гарантії направили 139 млн грн ЄСВ. Додатково надійшло майже 13 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Із 1 січня 2016 року із набранням чинності Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 р.» від 24.12.2015 р. за № 909-VIII суттєво зменшили навантаження на фонд заробітної плати. Зокрема, для всіх роботодавців встановили єдину ставку єдиного соціального внеску – 22% до бази нарахування (раніше - від 36,2 до 49,7%, відповідно до класу професійного ризику – прим.). Максимальна величина бази нарахування ЄСВ становить 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Крім того, скасували утримання ЄСВ із зарплати (доходу) робітників, яке становило 3,6%.

Вибір читачів за тиждень

Відео