Тамара Коблик

Тернопільщина готова прийняти евакуйованих жителів Херсонщини

Станом на зараз в області розгорнули 400 місць для постійного перебування та харчування людей

Через підрив російськими терористами дамби Каховської ГЕС Тернопільщина готова прийняти евакуйоване населення Херсонщини. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Станом на зараз в області розгорнули 400 місць для постійного перебування та харчування людей.

Рятувальники Тернопільщини готові у разі потреби до термінового виїзду на місце руйнації, щоб допомагати ліквідовувати наслідки затоплення.

Також наше управління ДСНС збирає необхідну техніку для ліквідації надзвичайної екологічної ситуації. Йдеться про мотопомпи та човни.

На Херсонщину уже прямує з Тернопільщини 50 тонн питної води. Цим вантажем перекриють запаси й інших областей, які вже підвезли воду для евакуйованого населення.

Нагадую, що ми запустили роботу Координаційного центру підтримки цивільного населення. Він відповідає за гуманітарну допомогу, поселення та медичну допомогу, - каже Володимир Труш.

Гаряча лінія Тернопільської обласної військової адміністрації 0 800 335 975.

Нагадаємо, тернопільські підприємці заявили про готовність приймати евакуйованих з підтопленої Херсонщини. Вчора вночі, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕСРозпочали евакуацію населення із потенційних зон затоплення. Рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео