Ростислав Фук

Готовність - 80%: як Тернопільщина готується до опалювального сезону

Частина котелень працюватиме на газі, частина - на деревному паливі, вугіллі, електриці

опалення

На Тернопільщині триває підготовка до опалювального сезону. Станом на 5 вересня готовність складає  80%. Про це на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, в прийдешньому опалювальному періоді працюватимуть понад 1200 котелень.

Ми диверсифікували джерела тепла. Тому частина котелень працюватиме на газі, частина на деревному паливі, вугіллі, деякі на електриці та інших альтернативних видах палива, – каже Володимир Труш.

Генераторами на сьогодні забезпечено понад 1000 об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, бюджетних установ та організацій.

Також на засіданні звернули увагу на готовність до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних із забезпеченням теплопостачання.

Наголосили і на тому, що територіальні громади вже розробили плани заходів з швидкого відновлення зруйнованих чи пошкоджених об’єктів тепло- і водопостачання, внаслідок можливих дій ворога.

Щодня ми всі працюємо над тим, аби пройти цю зиму без суттєвих труднощів і мужньо здолати усі виклики, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео