Ростислав Фук

Тернопільщина прощається з Героєм Олегом Барною (фото)

Вічна слава Герою

Із загиблим Героєм, екснардепом Олегом Барною прощаються цими днями на Тернопільщині. 22 квітня тіло бійця зустріли в Тернополі та у Чорткові, а потім у Білобожницькій громаді.

21 квітня сотні киян провели в останню дорогу Олега Барну та Валерія Дорохова. Після відспівування з двома Героями попрощались на Майдані Незалежності, пише Вечірній Київ

22 квітня в Університетській Церкві Святої Софії Премудрості Божої, що на вулиці Винниченка у Тернополі, відбулася Поминальна служба за Олегом Барною. Після цього тіло Героя привезли до Катедрального собору Верховних Апостолів Петра і Павла міста Чорткова.

Того ж дня жителі села Білобожниця Чортківського району на колінах зустріли загиблого воїна, де о 19:00 відбувся парастас у домі Героя. Поховали Олега Барну 23 квітня, о 14:00 у Білобожниці.

Поховали Олега Барну 23 квітня, о 14:00 у Білобожниці

Нагадаємо, Герой був бійцем 68 окремої єгерської бригади. 18 квітня в Олега Барни був день народження. Йому мало б виповнитися 56 років. Саме в цей день з’явилася інформація про його загибель, однак ще не було офіційного підтвердження від бригади. Рідні, друзі і побратими до останнього вірили, що він живий, але, на жаль, 19 квітня інформація підтвердилась.

Довідково

Олег Барна народився 18 квітня 1967 року в селі Нагірянка Чортківського району. У липні 2014 року добровольцем пішов у ЗСУ в зону АТО, був бійцем 128-мої окремої гірсько-піхотної бригади, командиром мінометного розрахунку із псевдо «Дядько Олег». З початком російського вторгнення в Україну 2022 року пішов добровольцем у військкомат, а з 25 лютого вже був зарахований на посаду командира гранатометного відділення. Був народним депутатом України 8 скликання з листопада 2014 по липень 2019 року.

Фото: Вечірній Київ, Чортківська міська рада, Білобожницька громада, читачі Терену 

Вибір читачів за тиждень

Відео