Віра Олександрович

Тернопільщина: чому 66 підприємців уже не можуть торгувати алкоголем

Ліцензія

На Тернопільщині – 4 490 діючих ліцензій, причому на право провадити роздрібну торгівлю тютюновими виробами видали 2 008 таких дозволів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Із початку цього року надходження акцизного податку від роздрібного продажу підакцизних товарів склали 17,6 млн грн, - кажуть у податковій. - Це на 14,4% більше, ніж очікували. Відтак місцеві бюджети додатково отримали 2,2 млн грн. Порівняно із січнем-лютим торік надходження зросли на 1 мільйон.

На початку березня фахівці управління контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС в області провели 37 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном.

- Сума застосованих фінансових санкцій склала 546,3 тис. грн, - уточнюють фіскали.

Крім того, за результатами проведених перевірок встановили 42 порушення Закону від 19.12.95 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

- У 20-ти випадках встановили факти торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних, - звітують у податковій. - Ще зафіксували 7 епізодів роздрібної торгівлі тютюновими виробами поштучно. Роздрібну торгівлю цигарками особам, які не досягнули 18 років, виявили у 7-ми випадках.

Упродовж січня-лютого на Тернопільщині анулювали 66 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем. Забрали також 86 ліцензій за право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

- Зокрема, за продаж тютюнових виробів особам, які не досягнули 18 років, підприємців позбавили 4-х ліцензій, - кажуть фіскали.

До речі, на початку березня на теренах області було 4 490 діючих ліцензій. Більшість із них підтверджують право на здійснення роздрібної торгівлі алкоголем, а це - 2 482 ліцензії.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео