Віра Олександрович

Тернопільщина дивує: перевірили 40 підприємців і працевлаштували 35 людей

zarplata-v-konvertah

Працю ще 35 найманих працівників легалізували на Тернопільщині. Тож вони тепер не будуть отримувати зарплати «у конвертах».

Такого результату вдалося добитися завдяки відновленню перевірок підприємців. Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Працівники податкової спільно зі співробітниками Управління Держпраці в Тернопільській області провели низку комплексних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості і доходів населення в області, – запевняють фіскали.

Так, за актом звірки щодо обміну отриманою за результатами контрольно-перевірочних заходів інформацією між Головним управлінням ДФС у Тернопільській області і управлінням Держпраці в області, упродовж 2018-го провели інспекційні відвідування і спільні перевірки у 41 суб’єкта господарювання, що використовує найману працю.

– У результаті вжитих заходів застосували фінансових санкцій на суму 6 млн 325,5 тис. грн, склали та направили до суду 33 протоколи про вчинення адміністративних порушень, – звітують у податковій. – Окрім того, фахівці застосували санкцій на суму 27,03 тис. грн, а також – донарахували 31,2 тис. грн податків і зборів.

Загалом торік, за результатами перевірок, легалізували працю 35 найманих осіб. Принагідно у фіскальній службі Тернопільщини закликали усіх дотримуватися чинного законодавства щодо належного оформлення трудових відносин і виплачувати зарплату не нижче законодавчо встановленого рівня. У 2019 році це – 4 173 гривні.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео