Віра Олександрович

Тернопільщина дивує: реальна сплата перевищила очікувану на 56%

приріст

Підприємства Тернопільщини вже спрямували до зведеного бюджету 331,4 млн грн податку на прибуток. І це – набагато більше, ніж було за певний період торік.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 3-х кварталів цього року платники податків-юридичні особи з Тернопілля сплатили до зведеного бюджету України 331,4 млн грн податку на прибуток підприємств, - кажуть у податковій. – Цей результат перевищив очікувані надходження на 12%. Отож, додатково до скарбниці спрямували 34,3 млн грн. 

Порівняно із січнем-вереснем торік приріст надходжень склав 117,9 млн грн або «плюс» 55%.

- При цьому до держбюджету перерахували 287,4 млн грн, а до місцевих бюджетів – 44, - уточнюють податківці. - Фактично скарбниці додатково отримали 18,6 і 15,7 млн грн, відповідно. Адже реальна сплата перевищила очікувану на 7 і 56%, відповідно. 

Із початку 2021 року до загального фонду зведеного бюджету платники також спрямували 5 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, що на 65% перевищило очікувану сплату.

Довідка. Порядок обчислення і сплати податку на прибуток підприємств визначили ст. 137 Податкового кодексу України. Платіж платник нараховує самостійно. Базова ставка податку – 18%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео