Віра Олександрович

Тернопільщина: хто і де першим відчує ефект від митного експерименту (відео)

Митний експеримент, який цього року запровадили на Тернопільщині, дав неочікувано вагомий ефект. Адже за кошти, які у 2017-му «заробить» Тернопільська митниця, планують відремонтувати чимало автошляхів краю.

Нагадаємо, спрямування коштів від перевиконання прогнозних сум митного збору на ремонт доріг торік запровадили у прикордонних областях України. Тернопілля долучилося до такого проекту лише цьогоріч («Терен» про це писав ТУТ і ТУТприм.). Але позитив від експерименту у нашій області уже почали відчувати. Зокрема, 35 млн грн уже незабаром спрямують на ремонт ділянок трьох автошляхів. Натомість до кінця року очікують отримати від перевиконання прогнозних сум митного збору понад 100 млн грн.

Про це сьогодні, 13 червня, повідомив голова Тернопільської обласної держадміністрації Степан Барна. Він брав участь у зустрічі «Бізнес і влада: ефективний діалог заради розвитку підприємництва та торгівлі», що відбулася у конференц-залі готелю «Авалон».

[embed]https://youtu.be/4hUf1-KD37g[/embed]

Отже, поточний середній ремонт наразі запланували виконати у напрямках: Порохова-Космирин (10,5 км), Джурин-Попівці (7 км) і Потік-Конюхи-Хоростець (7,3 км). Причому стартувати роботи на останній із ділянок повинні уже завтра, 14 червня.

unnamed (26)
unnamed (26)

  • У липні ми відзначатимемо 100 років бою під Конюхами – однієї  із найбільш запеклих битв січових стрільців. Ця подія має важливе історичне значення, тож заплановані заходи, у тому числі - за участі іноземних гостей, - нагадує пан Барна. - Ми задекларували, що проведемо ремонти під’їзних шляхів до туристичних об’єктів і місць бойової слави, пам’яток культури тощо. Це ми і робимо.

Успіхами щодо надходжень митних платежів в області похвалилася і начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

unnamed (28)
unnamed (28)

  • Протягом 2015-2016 року нам вдається забезпечити виконання індикативних показників у повному обсязі, навіть зі значним перевиконанням, - каже вона. – Зокрема, у 2015 році нам довели план у 708 млн грн, а ми отримали 809 млн грн, або 114% від доведеного показника. Таким чином, додатково перерахували 102 млн грн.

У 2016-му запланували 876 млн грн, а отримали 917 млн грн, або 104,6% від доведеного показника. Тобто додатково вдалося перерахувати 40,7 млн грн.

[embed]https://youtu.be/aGvVnciRmkA[/embed]

У 2017 році тернопільські митники знову прогнозують перевиконання плану надходжень. Причому сума очікується суттєва – понад 100 млн грн. Про те, що також відбувалося у конференц-залі готелю «Авалон», читайте ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео