Віра Олександрович

Понад 30 мільйонів на дороги уже «заробила» Тернопільська митниця (відео)

Колегія2

Перевиконання плану із митного збору за І квартал 2017 року становить понад 65 млн грн. Це дозволяє сподіватися, що принаймні 32,5 млн грн із цієї суми надійде на будівництво доріг у Тернопільській області.

Про те, що частину коштів, отриманих від перевиконання планів із митних зборів, у цьому році спрямують на покращення стану доріг, «Терен» писав ТУТ і ТУТ. Тож стає зрозуміло - обсяги ремонтів напряму залежать від того, скільки підприємців і фізичних осіб розмитнюватимуть свої товари на Тернопільській митниці. Про це головам районних держадміністрацій і головам територіальних громад 26 квітня на засіданні колегії нагадав голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

[embed]https://youtu.be/wjB4ddjJg3g[/embed]

- Для нас пріоритетом залишається будівництво доріг, - каже він. - Тому наша стратегія сьогодні – спільно із керівництвом митниці мобілізувати всіх зареєстрованих в області підприємців, щоб вони здійснювали розмитнення тут. Окрім того, варто переконати підприємців з інших областей, що вони зможуть комфортніше і швидше розмитнюватися на Тернопільщині.

При цьому він повідомив втішну новину – незабаром ми уже матимемо не «в. о.» начальника митниці, а повноправного керівника. Адже Оксану Антонович нещодавно визнали переможцем конкурсу на посаду начальника Тернопільської митниці Державної фіскальної служби в області.

- Ми й надалі будемо сприяти у питаннях можливості виділення додаткових коштів на ремонт доріг і просуватимемо програму співфінансування ремонтів, - додає пан Барна. - Відповідні доручення Служба автомобільних доріг уже отримала. Тепер потрібно тільки напрацювати спільну стратегію, що дозволить у короткий термін вирішити нагальні питання.

Фото і відео автора

Довідка. Із 1 вересня 2015 року у деяких областях України започаткували митний експеримент. Він передбачає можливість спрямування частини коштів отриманих від митного збору на покращення стану доріг в області. Тернопільщина до цього процесу приєдналася у січні 2017 року.

Вибір читачів за тиждень

Відео