Орест Сарматський

Тернопільщина посіла третє місце за урожайністю зернових (Агро-новини)

серп28

Тернопільська область займає третє місце в державі за урожайністю ранніх зернових культур - 49,2 ц/га. За урожайністю основної культури, пшениці, область - на четвертому місці із 53 ц/га.

Жнивна кампанія на Тернопільщині підходить до завершення. В області вже намолочено 1,2 млн т зерна. Про це повідомив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимир Стахів.

«Власне, на темпи збирання врожаю деякою мірою вплинули погодні умови, адже на початку літа була низька температура повітря, що не дозволяло зерновим достигати», - розповів Володимир Стахів.

2801
2801

Середня врожайність зернових по області становить 54,5 ц/га, що на 3,6 ц /га більше ніж минулого року.

Серед лідерів – Теребовлянський та Бучацький райони із 68 ц/га та 62 ц/га відповідно.

Невідомі обстріляли пайовиків на Вінниччині

Невідомі відкрили вогонь в Оратовському районі Вінницької області. Під обстріл потрапили пайовики та техніка. Ніхто не загинув.

Протистояння пайовиків та рейдерів розпочалося ще 5 серпня, коли близько 40 тітушок перекрило дорогу комбайнові, який збирав пшеницю.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав волонтер Ярослав Бондаренко.

Кілька куль потрапили в комбайн. Обстріл розпочався близько 24:00 з відстані 50-70 м.

2802
2802

За його словами, нападники прибули на мікроавтобусі у супроводі «Поліції охорони».

На місці стрілянини були знайдені гільзи.

Подальші дії поліції поки не відомі. Як повідомив Ярослав Бондаренко, раніше поліція була на боці рейдерів та не відреагувала на заяви потерпілих.

Aфриканські фермери залишили в полі важливе повідомлення для світу

Більшість людей сприймають Африку як континент, з високим рівнем бідності та браком економічних можливостей. Хоча це може бути правдою в деяких випадках, так є не завжди.

Це повідомлення, яким група фермерів та селян в Замбії прагне поділитися зі світом — найнезвичнішим способом.

Вони провели 5 днів у полі, щоб продемонструвати, що африканські фермери також переймаються економічної ситуацією та зростанням бідності, розповідає Fastcompany.com.

Низка зображень у полі під назвою «Польовий звіт» окреслює основні дані, чому інвестиції у сільське господарство важливі.

В даний час все більше молоді тікає з села до міста в пошуках перспективної роботи. Це проблема, оскільки Африці належать чверть усіх орних земель світу, але виробляє вона лише 10% їжі світу.

Якщо не вжити заходів, дефіцит їжі, вище того що снує зараз — неминучий. Африканські фермери звернули увагу на цей факт гігантською цифрою «11», вказуючи, що сільське господарство в 11 разів знижує крайню бідність, порівняно з іншими секторами економіки.

2803
2803

«Польовий звіт» ілюструє необхідність інвестицій у розвиток сільського господарства в самій країні, де вони найбільше потрібні. Нас надихнули величезна сила та потенціал землі, що сприяє живим, самодостатнім громадам та збільшує сільськогосподарське виробництво, здатне забезпечити зростаюче населення», — говорить президент IFAD, сільськогосподарський підрозділ ООН, що курує проект Гільберт Хонгбо.

Чотири з п’яти  найбідніших людей світу живуть у сільській місцевості і залежать від сільського господарства. Якщо виробництво та доступ до ринків покращиться, це може допомогти сім'ям збільшити свої доходи одночасно з потребою у збільшенні кількості продуктів харчування.

Вибір читачів за тиждень

Відео