Віра Олександрович

Тернопільщина: спершу вирішили політичні питання, а тепер взялися за гроші (фото, відео)

Президія

Уже 3-тє засідання 1-ї сесії Тернопільської обласної ради 7-го скликання відкрили о 10.30 сьогодні, 23 грудня. На розгляді – ціла низка важливих питань життєдіяльності краю, у тому числі - проект бюджету краю на 2021 рік.

Нагадаю, рішення про таку роботу прийняли на погоджувальній раді. Відповідно, голова найвищого представницького органу краю Михайло Головко підписав розпорядження. Зауважимо, кілька пунктів він особисто додав до порядку денного на початку засідання.

[embed]https://youtu.be/hMfPjvNwTNk[/embed]

Перед початком засідання традиційно із почесною місією до сесійної зали завітали тернопільські пластуни. Вони передали Вифлеємський вогонь миру керівникам обласної ради і депутатам. Зауважимо, таку передріздвяну традицію започаткували в Австрії. Завдяки пластунам це запровадили в Україні.

Головко_вогонь
Головко_вогонь

- Нехай Вифлеємський вогонь миру зігріває наші серця і приносить у кожну домівку добро та злагоду, а нашій державі - мирне небо, - каже очільник обласної ради Михайло Головко.

Після цього на сесії підтримали звернення до керівництва держави щодо повернення звання Героя України з удостоєнням ордена Держави Роману Шухевичу і Степану Бандері (посмертно). У тексті, зокрема, йдеться (цитуємо): «…У жовтні 2007 року і в січні 2010 року, за каденції третього президента України Віктора Ющенка, було підписано Указ про присвоєння звання Героя України (посмертно) Шухевичу Роману Осиповичу і Бандері Степану Андрійовичу, однак з приходом до влади антиукраїнського режиму Януковича Донецький окружний адміністративний суд ухвалив постанову, яким визнав незаконним присвоєння відповідних звань, аргументуючи своє рішення тим, що звання присвоїли з порушенням вимог чинного законодавства України. …Просимо не повторяти помилок попередніх Президентів України та задля відновлення справедливості повернути звання Героя України з удостоєнням ордена Держави (посмертно) Роману Шухевичу і Степану Бандері за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу».

Сесія1
Сесія1

Депутати дали 57 «за» і адресували своє звернення Президенту України. Після цього взялися до зміни типу та статутів ряду комунальних підприємств, зокрема: Новосільського обласного спеціального навчально-виховного комплексу на Новосільську спеціальну школу Тернопільської обласної ради та Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради на Тернопільську спеціальну школу Тернопільської обласної ради. Також політики проголосували за перетворення Бережанської обласної комунальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання в Бережанський ліцей та затвердження його статуту і перетворення Збаразької санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради в Збаразький ліцей Тернопільської обласної ради та затвердження його статуту.

Сесія2
Сесія2

Таким же був результат перетворення Теребовлянського навчально-виховного комплексу в Теребовлянський профільний ліцей та затвердження його статуту. Результат голосування коливався від 54 до 57 «за». До речі, сесія ще триває. Наразі політики взялися за проект бюджету краю на 2021 рік. Про подробиці засідання читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео з трансляції сесії на сайті облради

Вибір читачів за тиждень

Відео