Віра Олександрович

Тернопільщина у 2020-му здивувала навіть головного податківця Івана Пунька

Пунько_сорочка

У час «коронакризи» малий бізнес на Тернопільщині активно сплачує податки. Цей факт підтвердив начальник Головного управління ДПС в області Іван Пунько.

Ба більше, порівняно із 2019 роком надходження навіть зросли, запевнили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) в області.

- Із початку цього року представники малого і середнього бізнесу спрямували до бюджетів територіальних громад Тернопілля 665,4 млн грн єдиного податку, - каже  Іван Пунько. - Порівняно із минулим роком надходження від ФОПів, підприємств та аграріїв, які обрали спрощену систему оподаткування, зросли на 44,9 млн грн.

Зокрема, підприємці сплатили майже 429,4 МЛН ГРН єдиного податку, що на 39,5 млн грн більше, ніж торік. Тож додатково місцеві скарбниці отримали від них 7,5 млн грн, бо сплата перевищила очікувані надходження на 1,8 відсотка.

- Від сільгосппідприємств надійшло 152,1 млн грн, від суб’єктів господарювання-юридичних осіб – 83,9, що перевищило торішні показники на 4,3 та 1,1 млн грн, відповідно, - уточнює Іван Пунько. - Приріст до очікуваних надходжень склав 8,2% від аграріїв і 9,4% від юросіб-спрощенців, а це «плюс» 11,5 і 7,2 млн грн, відповідно.

Отже, на думку посадовця, у надскладних умовах пандемії COVID-19 малий бізнес Тернопільщини демонструє відповідальну і зважену позицію.

- Тож керівники кожної громади повинні бути особливо уважними для створення комфортних умов розвитку підприємницької діяльності на території територіальних об’єднань, – наголошує очільник податкової служби області Іван Пунько. - Вважаю, що приватна ініціатива соціально відповідальних платників податків повинна мати належну підтримку на усіх рівнях, особливу увагу – від громади, бюджет якої наповнюється завдяки таким підприємцям.

До речі, карантин, введений через епідемію COVID-19, не завадив повноцінній сплаті податків на Тернопільщині. Тож психологічну межу у 7 млрд грн наш край вже подолав.

Фото надане Відділом пресслужби ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео