Віра Олександрович

Тернопільщина: управлінням СБУ і поліції «подарували» по 500 тисяч гривень (фото)

Депутати7

Зміни до бюджету Тернопілля на 2018 рік затвердили на сесії обласної ради. Причому розгляд цього питання був 28 березня доволі непростим. Не обійшлося і без дискусій.

Доповідав із цього питання начальник обласного фінансового управління Степан Скибиляк.

- На компенсації за купівлю доїльних апаратів селянським господарствам – 550 тис. грн, - перелічує він. – Обласному геріатричному центру – 1 мільйон гривень. Передбачена і підтримка наших силових структур. По 500 тис. грн отримають управління СБУ і національної поліції, а також – надзвичайники. Також 1 млн 100 тис. грн – на лікування учасників АТО в обласних лікувальних закладах.

Силовики
Силовики

Майже 400 тисяч гривень субвенції із державної скарбниці, за його словами, витратять на підготовку і проведення перших виборів депутатів і голів Товстенської та Дорогичівської селищних рад (там дозволили утворити ОТГ – прим.).

- На виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень передбачили 1,6 тис. грн, - уточнює пан Скибиляк.

Окрім того, управлінню із питань цивільного захисту населення спрямували 100,3 тис. грн на виконання заходів «Програми організації рятування людей на водних об'єктах Тернопільської області на 2015-2019 рр.». Ці гроші - із субвенції, наданої із Борсуківського сільського бюджету (2,5 тис. грн), а також із районних скарбниць: Зборівського – 13,8 тис. грн, Підгаєцького – 12 тис. грн, Теребовлянського – 12 тис. грн, Чортківського – 30 тис. грн, міського бюджету Чорткова – 30 тис. грн.

- Ще майже 200 тисяч гривень із Хоростківського міського бюджету передадуть обласному управлінню охорони здоров’я на лікування хворих методом гемодіалізу. Врахували у кошторисі й інші витрати, - розповідає Степан Скибиляк.

Скибиляк2
Скибиляк2

Обговорення проекту змін до обласного бюджету затягнулося. Особливо проблемною виявилася стаття про передачу зекономлених торік місцевими ПТУ коштів на потреби початкової школи через впровадження Концепції нової української школи.

- Ми дійшли до думки, що учителю потрібні власний ноут-бук, а також ксерокс і сканер для підготовки навчальних матеріалів. Щоб їх можна було використовувати кілька разів, необхідний ламінат, - довелося захищати ці витрати начальнику обласного департаменту освіти Ользі Хомі. – Я не думаю, що у сільських радах матимуть кошти на такі потреби. Зміни стартують із нового навчального року, а класів, де більше 10 дітей, у нашій області – чимало.

Хома2
Хома2

Найбільше претензій, до речі, саме до таких змін у кошторисі мав гуманітарний заступник голови обласної ради Любомир Крупа. Натомість про розподіл коштів на ремонти доріг сперечався Володимир Болєщук. Врешті депутати внесли свої пропозиції і доповнення, а тоді проголосували «за» усі внесені до кошторису зміни.

Болєщук
Болєщук

До слова, політики також встигли внести зміни до ряду програм і попередніх рішень. Так, депутати погодилися оновити обласну програму «Ветеран», а також «Програму антитерористичних заходів на 2018 рік». До того ж, Теребовлянському навчально-виховному комплексу надали дозвіл на безкоштовне харчування за рахунок бюджетних коштів учнів, батьки яких є учасниками АТО або отримали статус внутрішньо переміщеної особи. Затвердили депутати і звіт про виконання обласного бюджету за 2017 рік. Про те, що відбувалося того дня на сесії облради, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео