Орест Сарматський

Тернопільщина вирвалась у лідери в укладанні форвардних контрактів

0102 (Copy)

Стало відомо, фермери яких регіонів укладають найбільше форвардних контрактів.

Як повідомляє Kurkul.com, фермери Дніпропетровщини, Черкащини, Київщини та Тернопільщини у поточному році уклали найбільше форвардних контрактів на зерно з АТ «Аграрний фонд».

- З року в рік лідери можуть змінюватися. Це залежить від менеджерів, які працюють в регіонах, і від того, чи потрібно фермерам укладати форвардні контракти. Укласти форвардний контракт з «Аграрним фондом» досить легко. Менеджер збирає пакет документів, перевіряє, відправляє в центральний офіс до Києва. І там вже комісія оцінює ризики і приймає рішення, — йдеться у повідомленні. 

Також додається, перевірка потенційного клієнта займає 2-3 дні.

Довідка «Терену»: ідея форвардного контракту - домовитися про купівлю-продаж заздалегідь. У такому договорі сторони прописують умови поставки зерна й обумовлюють попередню ціну.

Форвардні контракти - порівняно новий інструмент на аграрному ринку України. Ще не всі компанії оцінили його переваги, але багато хто вже починають придивлятися. Причин кілька: можливість застрахувати врожай від негоди, наявність покупця й остаточний розрахунок за ринковими цінами.

Фото: Куркуль

Вибір читачів за тиждень

Відео