Тернопільська чемпіонка Олена Підгрушна виступила за відновлення профільного Міністерства спорту (відео)

63351

Тернопільська спортсменка, неодноразова чемпіонка світу та призерка Олімпійських ігор, капітан жіночої збірної Олена Підгрушна виступила за відновлення профільного Міністерства спорту.

- Як діючий спортсмен, я чудово знаю, як швидко змінюється спорт і все, що з ним пов'язано. Тому на ці зміни потрібно реагувати швидко, слід бути мобільними. В Україні й так досить складна бюрократична система, яка затягує час розв'язання будь-якого питання. Я працювала в Міністерстві молоді та спорту, тому особисто знаю, як все відбувається. Як саме працює система.

На жаль, кожна змінна влада скорочує, реформує наше міністерство, перетворює його в комітет, агенцію чи іншу держструктуру. Це лише ускладнює життя спортсменів, оскільки додає кола бюрократії, зменшуючи шанси на розв'язання нагальних проблем.

Я підтримую відновлення профільного Міністерства спорту. Спорт об'єднує, надихає, дає сили, - виразила невдоволення біатлоністка.

 

Нагадаю, нещодавно Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що не вважає за доцільне створювати окреме Міністерство спорту:

- Щодо розділення міністерства. Ми всі розуміємо, що спорт потребує потужного управління, а потужне управління - це потужні інституції. Ми будуємо потужне міністерство (МКМС - ред.), потужну агенцію (Державне агентство спорту - ред.). Ми плануємо створити Фонд підтримки спорту... Нова структура, яка нині вибудовується, дозволить міністерству створювати політику, держагентству - реалізовувати цю політику та розвивати масовий спорт. Така конструкція, я думаю, в рази потужніша, ніж окреме міністерство.

До слова, сьогодні стартував чемпіонат світу з біатлону. Перша гонка - класична змішана естафета - через штрафне коло Підручного завершилася п'ятою позицією.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео