Орест Сарматський

Тернопільська область не отримала дотацій на садівництво (Агроновини)

1401 (Copy)

Мінагрополітики затвердило розподіл коштів між агровиробниками відповідно до державної програми підтримки розвитку хмелярства, закладки молодих садів, виноградників та ягідників для компенсації витрат на придбання посадкового матеріалу, плодово-ягідних культур, винограду та хмелю.

Про це йдеться в Указі №588 «Про деякі питання державної підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства»  повідомляє сайт «Куркуль».

Крім того, вищезгаданим указом профільного міністерства внесено зміни до переліку суб'єктів господарювання, які мають право на отримання компенсації, пов'язаної з витратами на будівництво холодильних установок з регульованим газовим середовищем.

Всього, за даними Мінагрополітики, держпідтримку отримають 133 агровиробника в різних регіонах України. У цьому переліку немає Терноіпльщини. Напевно, садівникам краю дотацій не потрібно…

Рекордний урожай зміцнив гривню НБУ

2002 (Copy)
2002 (Copy)

Рекордний за всі роки незалежності України урожай забезпечив надходження валютної виручки від експорту агропродукції, яке зміцнило гривню. Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій, повідомляє «Економічна правда».

За його словами, укріпленню гривні сприяли жорстка монетарна політика, стримана фіскальна політика та експорт агропродукції.

– Ми маємо рекордний урожай за всі роки незалежності. По зерновим культурам це більш ніж 70 млн тонн, якщо врахувати масличні культури, то це більш ніж 100 млн тонн, – навів дані Чурій. – Той курс (гривні – ред.), який ми бачимо сьогодні, є фундаментально виправданим, – підкреслив він.

Нагадаємо, за даними Мінагро, урожай зернових в Україні 2018 року перевищив історичний максимум, який спостерігався у 2016 році.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео