Олеся Поліщук

Тернопільська ОДА оголосила список претендентів на отримання обласних премій в галузі культури

konkurs-6

Тернопільська обласна державна адміністрація оголосила список претендентів на отримання обласних премій в галузі культури, за підсумками першого туру конкурсного відбору.

- 10 серпня 2021 року відбулося засідання комітету з присудження обласних премій в галузі культури за підсумками 2020 року, - повідомили у пресслужбі ОДА.

За підсумками обговорення та шляхом відкритого голосування до другого туру конкурсу допущені: у номінації «Краєзнавство – імені Петра Медведика» Снітовський Олег Іванович (за історико-краєзнавчий фотоальбом «Замки Тернопілля») та Сурм’як-Козаренко Олена Олегівна (за історико-краєзнавчий нарис «Бучач у розповідях, міфах і легендах»).

У номінації «Література – імені Богдана Лепкого»: за книгу «Годинник на розп’ятті: поезії» – Кравчук Володимир Ярославович, за історичний роман «Чаровщина» – Рудий Ігнатій Нестерович. На премію в номінації «Твір для дітей та юнацтва – імені Іванни Блажкевич» претендує Гуменюк Марія Володимирівна за книгу «Зустріч у лузі», а в номінації «Театральне мистецтво – імені Леся Курбаса» - артист Луговий Віталій Леонідович за виконання ролі Мартина Борулі у виставі «Мартин Боруля» І.Карпенка-Карого у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка. Претендентом на премію у номінації «Образотворче мистецтво – імені Михайла Бойчука» є Дмітрух Микола Антонович за серію творів «Український степ». На номінацію «Музичне мистецтво – імені Соломії Крушельницької» є два кандидати: Губ’як Дмитро Васильович, за підготовку концертної програми ансамблю бандуристів Тернопільського національного університету ім. Володимира Гнатюка «Чарівні струни та голоси з України» та Кошик Йосиф Михайлович, за аранжування та оркестровку творів сучасних композиторів, організацію фестивалю духової музики «Бучацькі фанфари». До участі в другому етапі конкурсу в номінації «Публіцистика – імені Ярослава Стецька» допущено: Ковальчука Миколу Федоровича - редактора-упорядника книги «З Україною в серці. Книга пам’яті Теребовлянщини»; в номінації у номінації «Журналістика – імені Володимира Здоровеги» - Ониськіва Михайла Михайловича за абетково-енциклопедичне трикнижжя; у номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво – імені Ярослави Музики»- Вербіцьку Ірину Орестівну за створення авторських ляльок в національних костюмах. Авторський колектив: архітектор Нетриб’як Михайло Миколайович, автор ідеї Фірман Володимир Зіновійович, будівничий Зозуляк Любомир Михайлович номіновані на отримання премії у номінації «Архітектура – імені Георгія Пінзеля» за творчу роботу «Комплекс «Український Єрусалим» у с.Зарваниця». Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео