Анастасія Кисіль

Тернопільська ріелторка розповіла про квартиру як варіант, де святкувати Новий рік

IMG_3343

Вже майже середина грудня, а це означає, що треба визначатися, де будете зустрічати Новий 2022 рік, а також вирішити, з ким та як відбуватиметься святкування. Нагадаємо, епідеміолог Володимир Паничев, припустив, що епідситуація не погіршиться

Журналісти «Терену» дізналися про перший пункт, а саме - «Де святкувати Новий рік». Ми розповімо про один з варіантів - зйомна квартира. 

Тернопільська ріелторка Марія Мартинюк каже, що ми не перші, хто вже обирає квартиру на новорічну ніч.

- Так, звичайно бронюють. Як правило, це молоді люди. Ще з початку листопада починаються дзвінки щодо броні Новорічної ночі.

Щодо цінової політики: якщо повсякчас оренда квартири на добу коштує 450 гривень, то у новорічну ніч ціна буде від 3500 до 4500 тисячі гривень.

- Звісно, ціна на Новорічну ніч є значно вищою, ніж звичайна доба. Це приблизно у 8 або 10 разів. Вона також залежить від кількості людей, які будуть перебувати у квартирі, святкуючи Новий рік. 

Після бронювання квартири, клієнт має сплатити аванс. Якщо людина через деякі причини захоче скасувати бронювання, чи варто очікувати на сплачені кошти?

 - Якщо люди проплатили аванс, і попередили про те, що їх не буде, в останній день, то, звичайно, гроші не повертаються. 

На жаль, чи на радість, веселитись у новорічну ніч прийдеться за правилами.

- Загальні правила проживання в квартирі передбачені чинним законодавством України.

Правила поведінки в квартирі є на сайтах нерухомості, зокрема й на всім відомому Doba.ua, але кожен господар по мірі можливості розробляє їх індивідуально.

Найважливіше правило - це залишити квартиру в такому стані, в якому вона здавалася до Нового року!

Проте не всі люди дотримуються прописаних норм. Марія Мартинюк розповіла веселі і водночас сумні історії з її досвіду.

- Я не знаю до якої історії віднести стіну, облиту червоним шампанським. Коли висока жінка її заступила і сказала: «У нас все гаразд, приймайте квартиру». Або після новорічної ночі клієнти не можуть знайти 5 і 7 будинок, які знаходяться на одній території.

Найбільше тішить те, що за весь період здачі квартири сумних випадків було дуже мало. Бо здоровий глузд, позитивний настрій, попередження клієнтів про відповідальність є основними чинниками збереження чистоти та порядку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео