Тернопільські бійці несли посилену службу (фото)

DSC00473

Близько двохсот працівників поліції посилено несли службу, забезпечуючи охорону громадського порядку в урочищі Бичова Монастириського району на Всеукраїнському фестивалі «Дзвони Лемківщини». Вперше цього року допомагали правоохоронцям і бійці Нацгвардії, розповів начальник відділу охорони публічного порядку управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Богдан Катрун.

До роботи на фестивалі силовики приступили ще 2 серпня близько 12:00, а завершили свою службу 4 серпня о 16:00.

- Основні завдання правоохоронців - це забезпечення правопорядку під час даного свята. Напередодні свята «Дзвони Лемківщини» працівники вибухотехнічної служби провели обстеження території, а також місць проведення заходу на предмет виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

DSC00476
DSC00476

Задля безпеки краян та гостей свята на території фестивалю цілодобово працював оперативний штаб, який координував діяльність усіх правоохоронців. Патрульні постійно курсували визначеними маршрутами, пильнували, щоб не вчинялися майнові злочини, допомагали в пошуку тих, хто загубився серед тисячного натовпу.

- В даний час у нас працюють камери для того, щоб ми могли оперативно відреагувати на ту чи іншу ситуацію, якщо якась така стається.

До урочища більшість учасників добиралися власними транспортними засобами. Тому поліцейські забезпечували безпеку руху, допомагали водіям паркувати транспорт у відведених для цього місцях, аби не створювати незручностей та заторів на дорозі. За три дні фестиваль відвідало близько 15 тисяч гостей.

DSC00501
DSC00501

Загалом, каже Богдан Катрун, поліцейським вдалося не допустити серйозних правопорушень та злочинів під час масових заходів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео