Оксана Бучко

Тернопільські ФОПи зробили ще один крок на шляху боротьби проти фіскалізації

photo_2021-12-15_11-06-05

Тернопільські підприємці вкотре заради відтермінування фіскалізації зібрались під стінами Верховної Ради вчора, 14 грудня. Цього разу вони добились зібрання підписів для проведення позачергового засідання ВР. Під час нього повинні розглянути законопроект №6376  Ганни Скороход, який передбачає відстрочення касових апаратів для ФОПів до 1.01.2023 року.

Така ініціатива отримала підтримку 151-го нардепа. ФОПи попередньо доводили аргументи щодо  необхідності впровадження такого законопроекту.

- Сьогодні було важке протистояння, - зазначила голова профспілки Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломейчук у групі «SaveФОП». - Було складно говорити про підписання законопроекту про відтермінування. Необхідну кількість підписів зібрали буквально на останній хвилині до закриття сесії. Це коштувало значних зусиль, але це лише маленька надія, бо ще мають призначити позачергову сесію і проголосувати. Дякую усім, хто підтримали ФОПів. Дякую підприємцям, яких з Тернополя приїхало на місце 25 осіб, а ще також були ФОПи з Кременця, Микулинець та Шумська. Також вдячна підприємцям Тернопільського ринку, які підтримали поїздку фінансово.

Позачергове засідання може відбутись уже завтра, 16 грудня. Усіх підприємців закликають записати фото-звернення на тему «ЦЕ моє РРО» та записати відео із меседжем «Дайте нам працювати і сплачувати податки – підтримайте 6376. Не знищуйте мікробізнес.»

Нагадаємо, ФОПи Тернополя та Тернопільщини постійно приєднуються до заходів за скасування обов’язкового впровадження касових апаратів та збереження спрощеної системи оподаткування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео